Σπανάκι: Εύκολα φυτά για καλλιέργεια που θα τα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα
Είναι η κατάλληλη ώρα για σπορά σπανακιού. Οριοθετούμε ένα χώρο 3 τετραγωνικών μέτρων. Σκάβουμε καλά και τσουγκρανίζουμε-ισιώνουμε το έδαφος. Αφού σπείρουμε, καλύπτουμε τους σπόρους με 0,5-1 εκατοστό χώμα καλής ποιότητας. Το σπανάκι αρχίζει να φυτρώνει σε 10 ημέρες και σε 2-3 μήνες ανάλογα τις θερμοκρασίες μπορούμε να αρχίσουμε τη συγκομιδή.
Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Το ρίχνουμε σε αντικολλητικό σκεύος μαγειρικής χωρίς λιπαρά (βγάζει πολλά υγρά). Σε 2-3 λεπτά σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. 'Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει καλά.
Συνοδεύει άριστα βραστές πατάτες και τηγανιτά αυγά.