Ραπανάκια

  • Εκτύπωση
Ραπανάκια

Εύκολο φυτό για καλλιέργεια που θα τα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα.

Οδηγίες

Είναι η κατάλληλη εποχή για σπορά. Για ένα φακελάκι σπόρο ανοίγουμε τρία αυλάκια, πλάτους πέντε εκατοστών, περίπου ενάμισι μέτρου μήκους, και σε 10 εκατοστά απόσταση το ένα από το άλλο. Σπέρνουμε αραιά για να μπορούν να αναπτυχθούν άνετα τα φυτά και σκεπάζουμε ελαφρά με καλή ποιότητα φυτοχώματος (0,5 εκ). Ποτίζουμε δύο με τρείς φορές την εβδομάδα όταν δεν βρέχει. Σε μία βδομάδα θα πρέπει να έχουν φυτρώσει και σε περίπου τέσσερεις βδομάδες αρχίζει η συγκομιδή. Μπορούμε να σπέρνουμε ανά δύο εβδομάδες για να έχουμε συνεχή παραγωγή

Σαλάτα με ραπανάκια


Σαλάτα με ραπανάκια

Υλικά

  • 15 ραπανάκια
  • Μισό φινόκιο
  • 1 σαλάτα
  • Μισό ποτήρι αμύγδαλα
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό λεμόνι χυμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα ραπανάκια σε λεπτές ροδέλες, το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες και τη σαλάτα τη κόβουμε εύκολά με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Τα αμύγδαλα αφού τα βάλουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς τα ρίχνουμε πάνω από την ανακατωμένη σαλάτα και σερβίρουμε.
Συνοδεύει άριστα ψάρι.

blog comments powered by Disqus